Головна | Статті | Кадрові зміни в Україні в кривому дзеркалі російської пропаганди

Кадрові зміни в Україні в кривому дзеркалі російської пропаганди

Кадрові зміни в Україні в кривому дзеркалі російської пропаганди

Початок цього року відзначився рекордною кількістю управлінських рішень та масштабних кадрових змін в органах влади та у правоохоронній системі України. 

Зі своїх посад пішли: заступник глави Офісу Президента, заступник Генерального прокурора України, заступник Міністра оборони України, голови 5-ти обласних військових адміністрацій та керівники 5-ти обласних прокуратур.

Це не залишилось поза увагою російської пропаганди, яка розгорнула інформаційну провокативну компанію, спрямовану на дискредитацію української влади і Президента. 

Публікації в проросійських виданнях і соціальних мережах просувають у свідомість аудиторії тези, про начебто, «некомпетентність української влади та перерозподіл влади між високопосадовцями»

 ❓Що насправді стоїть за гучними відставками та відповідними управлінськими рішеннями?

Це чіткий сигнал Президента та його команди усім, чиї дії або поведінка, порушують закон або принцип справедливості. Жорстке реагування на ймовірні завищення закупівельних цін на продукти для ЗСУ, розкрадання державних коштів, виділених на забезпечення населення альтернативними джерелами світла і тепла, поїздки держпосадовців за кордон, а також купівлю одним із нардепів маєтку в елітному районі Києва, стало відповіддю на очікування українців на законність для всіх, незважаючи на займані посади. 

Недарма, повну підтримку українського суспільства отримало підписання Президентом України 23 січня указу, який унеможлює під час війни виїзд за кордон на відпочинок державних службовців.

Запущена Президентом України кампанія з притягнення до політичної та юридичної відповідальності за протиправні дії посадовців всіх рівнів абсолютно виправдана і підтвердила готовність української влади швидко і прозоро виправляти помилки, що безумовно схвалюють західні партнери.

Для наших Західних партнерів це є сигналом, що антикорупційна система в Україні запрацювала. Адже, коли минулого року Україна офіційно стала державою-кандидатом на вступ до ЄС,  Брюссель чітко дав зрозуміти, що Києву потрібно буде посилити боротьбу з корупцією, якщо він хоче стати повноправним членом. Як свідчить реакція Західних політиків, практика звільнення Президентом України високопосадовців, причетних до корупційних  проявів отримує підтримку та схвалення. 

💬Речниця Європейської комісії А.Пісонеро, заявила, що, хоча вона не може коментувати кримінальні справи, що тривають, комісія, «звичайно, вітає той факт, що українська влада серйозно ставиться до цих питань». 

💬Офіційні особи США наполягають, що події останніх тижнів свідчать про те, що Президент В.Зеленський відданий боротьбі з корупцією. 

💬Заступник держсекретаря Білого дому з політичних питань В.Нуланд, під час слухань в Комітеті з міжнародних справ Сенату щодо України, зауважила, що звільнення чиновників в Києві «посилає дуже сильний сигнал іншим, хто намагатиметься зірвати цю військову операцію, і є важливим для майбутнього України». «Ми…повинні бачити, як кроки по боротьбі з корупцією, включаючи належне корпоративне управління та судові заходи, рухаються вперед», – додала вона. 

💬В заяві Ради національної безпеки Білого дому наголошується, що «США вітає швидкі дії, які вживає Президент Зеленський у цій справі, а також ефективні дії українських антикорупційних інституцій, громадянського суспільства та ЗМІ для забезпечення ефективного моніторингу та підзвітності державних закупівель та утримання тих, хто займає державні посади».

Таким чином, публічні заяви Західних лідерів нівелюють ворожі наративи, а також доводять той факт, що країни Заходу розуміють та підтримують В.Зеленського у його боротьбі з корупцією задля найшвидшого приєднання України до Європейського Союзу.

Але окрім дискредитації українського керівництва російська ІПсО намагається змістити фокус уваги власної аудиторії, з сутності кадрових чисток в самій росії. 

Адже, заміна командувача т. зв. об’єднаного угруповання військ росії в Україні суровікіна на начальника Генерального штабу ЗС росії герасимова та інші перестановки в російській армії, свідчать не стільки про кризу військових дій ЗС рф в Україні, скільки про розкол єдності в оточенні путіна і новий виток боротьби за владу в кремлі. 

Очевидно, що від перестановки командувачів угруповання російської армії в Україні, результат війни не зміниться, а нові призначення доводять, що група впливу «пригожин-суровікін-кадиров» програє боротьбу за місце в кремлі іншій групі впливу «шойгу-герасимов». 

Путін намагається «петляти» між цими групами, але не довіряє ніякій з них. Проте, генерали обох кланів, вже відчули свою силу і не налаштовані відступати. Все говорить про те, що російська верхівка змирилася із програшом в Україні і готується до нової війни всередині рф, але вже без путіна. 

До речі, у міністра оборони рф шойгу, як і у його опонента пригожина є своя ПВК «Щит», створена не для війни з Україною, а для наступної боротьби за місце в кремлі. І ніяка інформаційна кампанія з переключення уваги суспільства з власних проблем на фантазії про Україну, не в змозі нічого змінити.

❗️Аналітики Центру протидії дезінформації при РНБО підготували лонгрід на тему: Що стоїть за перестановками в керівництві російською армією? Детальніше – за посиланням: https://cpd.gov.ua/main/shho-stoyit-za-perestanovkamy-v-kerivnycztvi-rosijskoyu-armiyeyu/

  • 3 Лютого, 2023

Коментарі закриті.

Pin It on Pinterest