Головна | Статті | Історія України по-путінськи

Історія України по-путінськи

Історія України по-путінськи

Московські правителі витрачають колосальні кошти російських платників податків та переповнюють європейський і світовий інформаційний простір брехливими постулатами, спрямованими на виправдовування концепції домінування рф на всіх пострадянських теренах.

Так і повномасштабній війні росії проти України передувала агресивна інформаційна атака зі спробами переконати росіян і українців, світову спільноту в тому, що Україна — це «російська історична територія» і, мовляв, російські війська мають право відібрати для росії своє.

Так очільник кремля у своєму опусі “Про історичну єдність росіян та українців” в липні 2021 року відобразив весь концентрований наратив держави-агресора та агресивну сутність ідеології гібридної війни росії проти України і зовнішньої політики кремля.

Основна мета публікації – довести, що сучасна Україна не результат об’єктивного історичного розвитку, а частина російської національної території, а її русофобія – результат політики та інтриг Заходу.

Стаття не витримує жодної критики, і з точки зору історіографії є слабкою та відверто фальшивою.
Базова ідея, висловлена авторами, залученими путіним до написання статті, полягає у тому, що тисячу років тому Київ був столицею держави Русь і сучасна Україна не може вважатися справжньою країною, бо усі там мають бути росіянами, їхніми нащадками або братніми народами.

Правда щодо «історичної єдності» українців та росіян у тому, що історії двох народів за цивілізаційною належністю були не лише не спільними, а прямо протилежними.

Вже з XVI століття українці мали національну самосвідомість.
Народи так званої Давньої Русі говорили своїми мовами або діалектами, від яких походять сучасні українська та білоруська мови, що суттєво відрізнялись від так званої церковнослов’янської мови, що стала основою для російської мови, фактично створеної штучно.
Саме тому білорус легко зрозуміє українця чи поляка, але росіянин на 99% не зрозуміє жодного з них.

Це ж стосується і начебто «культурної єдності» обох народів. Насправді це була асиміляційна «єдність», коли Росія століттями нав’язувала українцям власну культуру, а українську утискала.

В російському розумінні поняття «братні народи» означає «підпорядковані», «неповноцінні», «несправжні» й «такі, на відносини рф з якими не поширюється міжнародне право».

У міф про «братні народи» та «історичну та культурну спільність українців із росіянами» не вірять понад 80% сучасних українців.

Він спочатку похитнувся після окупації Криму та агресії на Донбасі в 2014 році. А остаточно був зруйнований, коли з лютого 2022 р. українці отримали від «братнього народу» масові вбивства цивільних в Україні, бомбардування цивільних об’єктів у Маріуполі, Харкові, Чернігові, масове вчинення російськими військовими сексуального насильства, викрадання муніципальних лідерів та примусову депортацію біженців до таборів у рф.

Путінські «автори», також не пропустили нагоди згадати в статті про якісь «територіальні подарунки» Україні з боку рф.
Ось тільки за часів Леніна в 20-х роках минулого сторіччя територія України була набагато більшою, ніж сьогодні.
Тоді до неї входили Кубань, місто Таганрог з його околицями, частини нинішніх Ростовської, Курської і Воронезької областей, що згодом були відірвані від України.

Сумнозвісна стаття путіна про росіян та українців – не просто черговий приклад російської великодержавної пропаганди та ідеологічних диверсій з просування доктрини “русского мира”. Це спроба змінити історію, щоб виправдати свою агресивну зовнішньополітичну стратегію, яку рф зараз намагається реалізувати в Україні.

Недарма, напередодні вторгнення до України статтю путіна включили як одну з обов’язкових тем для занять із військово-політичної підготовки російських військовослужбовців.
Спроби рф спотворити історію, у тому числі за допомогою пропагандистської статті про “історичну єдність росіян та українців”, приречені на поразку, оскільки вони спираються на відверті фальсифікації та маніпулювання.

Боремо ворога та #інфотерор разом!

  • 2 Травня, 2022

Коментарі закриті.

Pin It on Pinterest